Αμφισβητεί τους Ολλανδούς ο Δημήτρης Κουρέτας;

Πέντε μήνες μετά τον «Ντάνιελ» και ακόμη βρισκόμαστε στην αναζήτηση του οριστικού σχεδίου για την ανασυγκρότηση (αρχικά) και τη δημιουργία (στη συνέχεια) μιας ανθεκτικής Θεσσαλίας απέναντι στην κλιματική κρίση η οποία έτσι και αλλιώς θα προκαλέσει και νέες δοκιμασίες.

Η αλήθεια είναι πως έχουν ακουσθεί πολλές προτάσεις ενώ η κυβέρνηση περιμένει μέχρι τέλους Φεβρουαρίου και την οριστική πρόταση των Ολλανδών ειδικών οι οποίοι αμείφθηκαν αδρά για να μας δώσουν τα… φώτα τους. Από το περασμένο Σάββατο φαίνεται όμως πως έχουμε μια νέα εξέλιξη η οποία δεν ξέρουμε πως θα λειτουργήσει στον κοινό σκοπό που είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας.

Αυτή είναι η αμφισβήτηση της αυθεντίας των Ολλανδών την οποία φέρεται να εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας, μιλώντας στο Αναπτυξιακό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα.

Ο κ. Κουρέτας ζήτησε να έχουν λόγο και ρόλο οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για το πώς θα είναι το τελικό σχέδιο για το μέλλον της Περιφέρειας μας. Μάλιστα ήδη αρκετοί από αυτούς έχουν καταθέσει ενδιαφέρουσες προτάσεις σε διάφορα συνέδρια, όπως πρόσφατα και στο συνέδριο της Τρικαλινής Λέσχης Προβληματισμού. Την δυσανασχέτιση του εξέφρασε ο κ. Κουρέτας, μέσω ανάρτησης στο FB, και γιατί αποκλείσθηκε η Περιφέρεια από την Διοίκηση του Φορέα Διαχείρισης των Υδάτων της Θεσσαλίας.

Ελπίζουμε πως σύντομα όλες αυτές οι «επιπλοκές» θα ξεπερασθούν γιατί τα προβλήματα της Θεσσαλίας είναι πολλά και χρειάζονται τη συστράτευση και την καλή συνεννόηση όλων για να επιλυθούν.

Δ.Κ.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις